25/02/2016 - 19:30 a 02/07/2016 - 20:00

L’exposició  conté una selecció de les obres classificades com “paisatge” del fons d’art del Museu  i repassa la mirada del artistes de diferents èpoques i estils, sobre el seu entorn proper. La intenció és posar en valor la riquesa de les col·leccions i mostrar obres poc conegudes, amb una visió transversal que centra l’interès en la temàtica, obviant èpoques, estils, escoles i tècniques. 

La representació de la natura i de l‘entorn  és fruit de l’experiència , de com l’artista es relaciona  amb el paisatge i com  la moda, les tendències  estètiques i les ideologies de cada moment influeixen en l’obra. 

El paisatge va estar durant molts anys considerat com un gènere menor i  es limitava a una funció decorativa , gairebé escenogràfica, de l’escena d’un personatge o d’una història, i va ser a partir del romanticisme quan passa a ser protagonista, alguns cops representant la natura de manera minuciosa i detallista i altres intentant transmetre sentiments i sensacions. 

Paisatges urbans, rurals, naturals o marítims; paisatge íntims, evocadors, misteriosos, imaginaris o realistes; creats per artistes de diferents èpoques que experimenten amb tècniques i llenguatges diversos, ens apropen a  la realitat  particular de cada creador  i mostren de quina manera construeixen el seu propi univers.