bank-phrom
30/04/2018

Premi d'Art Contemporani de la Fundació Reddis

plat1627reus

El Museu de Reus, al raval de Santa Anna, presenta fins al proper 26 de maig, una exposició amb les obres finalistes del Premi d'Art Contemporani que la Fundació Privada Reddis convoca cada dos anys. L'objectiu del certamen és impulsar la creació artística i crear una col·lecció de qualitat que sigui un referent. Aquest any els guanyadors han estat Alexandra Garcia i Albert Gironès. La mostra d'enguany proposa una reflexió sobre el paisatge.

Màrius Domingo, comissari del Premi d'Art Contemporani, va explicar que els artistes que s'han presentat enguany qüestionen amb el seu treball «quina relació tenim, establim o generem amb el paisatge entès des d'un àmbit general. Hi ha molts tipus de paisatges: el que s'entén com el clàssic paisatge de la naturalesa, el paisatge interior, el paisatge d'internet o de vídeo, o el paisatge dels mòbils».

El jurat del premi, format pel galerista Ramon Sicart, l'artista Manel Margalef, la directora del centre d'art La Panera de Lleida, Cèlia del Diego, i el comissari independent David Armengol, va seleccionar les 12 obres que s'exposen d'entre les 38 candidatures presentades. Alexandra Garcia Pascual, nascuda a Barcelona el 1983, s'ha endut el primer premi, valorat en 5.000 euros, per la peça «Postals negres». I, per la seva banda, l'artista Albert Gironès, nascut a Valls, ha guanyat el segon premi valorat en 3.000 euros, amb l0bra «Seguint els Contabrontus».

El Premi d'Art Contemporani Fundació Privada Reddis és organitzat per aquesta fundació i esdevé l'únic certamen d'aquestes característiques organitzat a la comarca del Baix Camp. La inauguració de l'exposició i el lliurament dels guardons va comptar amb l'assistència de l'alcalde Carles Pellicer; la regidora de Cultura, Montserrat Caelles, i diversos representants de la Fundació Privada Reddis.