bank-phrom
27/02/2021

Joan Rebull. Aniversari.

Avui 27 de febrer es commemora el quarantè aniversari de la mort de Joan Rebull (1899-1981). L’artista reusenc, considerat un dels escultors  més importants del segle XX a Catalunya, té la seva obra  exposada al MNAC i al Museu Reina Sofía,  així com al Museu d’Art i Història de Reus, que va rebre l’any 1999 la donació  de 140 obres, la majoria de terracotes i guixos procedents del taller de l’artista.

plat1627reus

Des del Museu de Reus, en col·laboració amb les escoles Joan Rebull i Isabel Besora, estem treballant la figura de l’artista aquest curs 2020-2021. L’àrea d’educació artística i plàstica de l’escola ens ha demanat col·laboració en el seu  projecte Espais per a crear, espais per a créixer, amb el doble objectiu de donar a conèixer la figura de Joan Rebull i de desenvolupar la imaginació i la creativitat de l’alumnat tot portant a terme un projecte de investigació i creació.

El nostre paper, com a Museu és molt engrescador:

En primer lloc, elaborar un dossier bàsic de l'artista, adaptat per als escolars de primària.

En segon lloc, acompanyar-los durant set visites guiades presencials i virtuals,  de febrer a març,  per a veure l'obra que tenim de Rebull, exposada o a la reserva i així comprendre el procés creatiu de l'artista.

I finalment,  donar suport al muntatge del projecte final, a través d’una exposició a la Sala 4 cap al final del segon trimestre del 2021.

Amb aquesta iniciativa, volem contribuir a la difusió de l’obra d’aquest extraordinari escultor, de la  manera que tenia d’afrontar l’expressió plàstica i de la seva significativa vinculació amb la nostra ciutat.