Josep Tarradellas surt al balcó de la Generalitat el dia del seu retorn a Barcelona. 23 d’octubre de 1977. Foto:Agustí Carbonell

"Anys de Transició. Una mirada de quatre fotoperiodistes", fins al 21 de març

20/02/2015 - 12:52

El Museu de Reus (raval de Santa Anna, 59) presenta des de dijous 19 de febrer l'exposició “Anys de Transició. Una mirada de quatre fotoperiodistes”, que inclou un centenar de fotografies dels reporters gràfics Miquel Anglarill, Agustí Carbonell, Guillermina Puig i Salvador Sansuán. La mostra es podrà visitar fins al 21 de març.

Els quatre fotògrafs han cedit els seus fons al Centre de la Imatge Mas Iglesias – Museu de Reus i ara es presenta una selecció dels seus treballs, en especial referents a l'etapa de la transició política espanyola, entesa de manera àmplia com el període que va des de mitjan anys 1970 fins a principis de la dècada de 1990.

Els quatre reporters, avui jubilats de l'activitat professional, es troben entre els noms més significatius de la premsa gràfica barcelonina de la seva generació, i així ho testimonien les imatges que presenten a la mostra, algunes de les quals s'han fet molt conegudes més enllà fins i tot del sector periodístic.

El Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus, depenent del Museu de Reus, treballa des de fa dos anys en la documentació i digitalització d'aquest fons de fotoperiodistes barcelonins, els quals van escollir aquest centre reusenc com a dipositari d'una bona part dels materials produïts durant tota la seva trajectòria professional. Entre les imatges que es presenten a l'exposició, cada un dels autors n'ha escollida una que disposa d'un codi QR en el peu de foto, a través del qual es pot descarregar in situ un video amb una entrevista en què el fotògraf parla de la seva relació amb la fotografia i de la seva carrera en el món del periodisme.

El regidor de Cultura i Joventut, Joaquim Sorio, ha destacat “la gran qualitat de les imatges exposades i l'excel·lent oportunitat que té la ciutadania reusenca de veure junts els treballs d'alguns dels fotògrafs de més prestigi del nostre país”, a la vegada que ha recordat “la voluntat de continuar treballant en la tasca de preservació i difusió del patrimoni fotogràfic des del Centre de la Imatge Mas Iglesias”.

El muntatge expositiu es podrà visitar al Museu de Reus (raval de Santa Anna, 59) fins al 21 de març de dimarts a dissabte d'11:00 a 20:00 h. L'entrada és gratuïta.


Imatge de diferents fotos exposades a la mostra
Imatge del regidor de Cultura, Joaquim Sorio, a l'exposició
Imatge del regidor de Cultura i la directora del Museu observant una foto de l'expsosició
Un visitant observa una foto a l'exposició
Un detall de l'exposició