Cloenda de l'exposició "La festa sota el foc"

23/10/2017 - 14:10

L’exposició temporal «La festa sota el foc. El ball de diables a Reus» tancarà aquest dissabte 28 d’octubre. La mostra ha presentat una excepcional col·lecció de vestits antics de diable, procedents del fons d’establiments reusencs de lloguer d’indumentària teatral i festiva, que Bravium Teatre va adquirir fa uns anys i ara ha donat al Museu de Reus.

Amb aquest motiu, el dijous 26 d’octubre, a les 8 del vespre, es presentarà al Museu de Reus (Pl. de la Llibertat) un catàleg digital –de descàrrega lliure a la xarxa-- que recull articles de diversos especialistes en l’àmbit de les festes populars i els grups de foc, com Bienve Moya, Sobre els diables de festa, a tall de suggeriments; Daniel Vilarrúbias, Els diables festius catalans abans de 1800; Ramon Vallverdú, El ball parlat als balls de diables del model penedesenc i Salvador Palomar, coordinador de l’exposició, sobre El model històric del ball de diables a Reus.

El catàleg presenta, a més, un recull fotogràfic sobre la mostra i una selecció dels vestits exposats que abasten des de la primera meitat del segle XIX a finals del segle XX.

La presentació del catàleg comptarà amb la presència de Bienve Moya, folklorista, escriptor i gestor cultural.