Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual

24/10/2016 - 08:32

El dimecres 26 i el dijous 27, tindran lloc les activitats, impulsades pel CIMIR, que commemoren el Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual, que per aprovació de la UNESCO s'escau el 27 d'octubre.


Els documents audiovisuals, com ara pel·lícules, programes de ràdio i de televisió, els enregistraments sonors i de vídeo, contenen els registres dels principals esdeveniments dels segles XX i XXI. Per aquest motiu, l'Organització de les Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO) va fixar l'any 2005 la data del 27 d'octubre com a Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual.


És per això que centres culturals, arxius fílmics i audiovisuals o altres equipaments dedicats a la preservació i difusió del patrimoni, com el CIMIR de Reus, s'afegeixen a aquesta commemoració. Els actes previstos són els següents:


Dimecres 26 d'octubre

  • 18:30 -19:30 Visita guiada a l’exposició permanent sobre la història de la la fotografia Reus a càrrec de Josep Maria Ribas Prous

  • 19:30 – 20:30 Recepció. Un cop més, el Centre de la Imatge vol reunir i homenatjar a les persones que han fet possible l'existència del CIMIR gràcies a les seves donacions i activisme.

 Dijous 27 d'octubre

  • 10:00-11:30 Comença el projecte “Pous de Memòria”. Primera trobada i presentació dels voluntaris que col·laboraran aportant coneixement a les col·leccions del CIMIR.

  • 12:00 – 14:00 Projecció de pel·lícules recuperades. Projecció d’una selecció de les pel·lícules que el Centre de la Imatge ha recuperat al llarg del 2016 i que han passat a formar part dels fons de la Cinemateca Antoni Martra Badia.

  • 19:30-20:30 a l'Arxiu de Reus presentació del documental «Records de Maspujols. En parla una generació» realitzat per Ivan Cánovas i Pilar Llauradó. L’activitat és organitzada per Carrutxa i l’Arxiu.