Imatge de l'acte de signatura, amb el president de la Fundació Reddis, el regidor Joaquim Sorio i la directora del Museu, Anna Figueras

El Museu de Reus enriqueix els seus fons amb una vintena de pintures cedides per la Fundació Privada Reddis

06/03/2015 - 10:19

El Museu de Reus i la Fundació Privada Reddis han signat aquest dijous un conveni de cessió de 19 obres pertanyents a la fundació reusenca que es preservaran i es podran exhibir al museu. Quasi totes les pintures provenen de diferents edicions del Premi de Pintura Ceferino Olivé, que s'organitza cada dos anys des de la fundació.

Aquest premi, que porta el nom del qui fou destacat aquarel·lista i mestre d'artistes reusencs, té entre els seus objectius promocionar nous talents i reconèixer la trajectòria de creadors en actiu. Durant les darreres dècades ha sumat un important fons pictòric del qual ara se'n cedeix una selecció perquè es conservi als fons de l'Institut Municipal de Museus de Reus.

L'any 2006, la Fundació Privada Reddis ja va fer una primera cessió de 6 peces dels premis Ceferino Olivé als fons del Museu, una cessió que es va ampliar l'any 2008 amb 4 obres més.

El regidor de Cultura i Joventut, Joaquim Sorio, ha agraït la generositat de la Fundació Privada Reddis envers la ciutat i el seu patrimoni i ha subratllat “la predisposició de la fundació a col·laborar en múltiples iniciatives que es desenvolupen des del Museu i des d'altres àmbits de la cultura reusenca”. Per la seva part, el president de la Fundació, Valero Camps, ha recordat l'esperit de servei de la seva institució i ha recordat la funció del Premi Ceferino Olivé com a impuls als artistes que l'han rebut en els darrers anys.

Entre les obres que s'afegiran al fons del Museu de Reus hi ha peces de Coia Ibáñez Ferrater, Anet Duncan, Jaume Camats, Teresa Jordà o Ernest Descals.

Exposició a la primavera
Aquest dijous, durant la signatura de l'acord, s'ha anunciat que des de finals de març i fins a finals de maig es farà una exposició al Museu de Reus amb una tria de les obres procedents dels premis Ceferino Olivé. D'aquesta manera, es podran veure treballs plàstics que durant els darrers anys han anat rebent diferents distincions en les diferents convocatòries del premi.