Experiències matemàtiques

10/04/2015 - 08:27

Del 13 d'abril al4 de juny de 2015, l’Associació de Professors de Matemàtiques de les Comarques Meridionals (APMCM) portarà l’exposició “Experiències Matemàtiques” a la Sala Central del Museu de Reus de la Plaça Llibertat.

L’exposició ha estat produïda pel Museu de les Matemàtiques de Catalunya (www.mmaca.cat) i conté mòduls que s’han dissenyat pensant en alumnes de primària i secundària, però també en un públic variat, amb més o menys coneixements dels continguts matemàtics. Es tracta de materials que es poden manipular i de caràcter lúdic, amb diferents nivells de dificultat, que ofereixen ocasions de col·laboració i discussió entre el públic visitant. També representen petits reptes o mostren aspectes poc habituals i sorprenents de la matemàtica i de les seves aplicacions.

Entre els continguts que es presenten, destaquem els apartats de Geometria (dissecció de polígons, Pitàgores, construcció de políedres, visualització de simetries amb miralls, etc.); Càlcul (jocs numèrics, puzles de fraccions, etc.); Estadística (atzar i regularitat, generació de mostres, inferència); i altres (estratègia, combinatòria, corbes singulars, il·lusions òptiques, paradoxes, etc.)

Les visites escolars, dinamitzades per un educador de Còdol Educació, tindran una durada de 75 minuts tant per a primària com per a secundària. Per a mésinformació, horaris i reserves, us podeu adreçar a codol.educacio@tinet.cat o al telèfon  977 327 362.

Podeu veure o descarregar el programa d'activitats complementàries a l'exposició i les bases del concurs de fotografia matemàtica urbana a Reus que s'ha convocat amb motiu d'aquesta mostra: