Fotosport 2016

22/09/2016 - 08:54

FOTOSPORT 2016
Del 20 de setembre al 22 d'octubre de 2016
Museu de Reus. Espai de la Plaça de la Llibertat

El primer precedent de Fotosport el trobem el 1954 quan el Club Natació Reus Ploms va convocar el I Saló Nacional de Fotografia Esportiva. Posteriorment es va anar ampliant l’àmbit de convocatòria fins que l’any 1970 es convoca la primera edició de Fotosport. Des d’aleshores ens hem mantingut fidels a la nostra cita i som amb vosaltres cada dos anys.

La paraula FOTOSPORT és un acrònim que vol reflectir la voluntat de captar l’essència de l’esport a través de l’art de la fotografia i, certament, les fotografies reconegudes en la nostra biennal aconsegueixen donar sentit a aquest acrònim.

Deixeu-vos emportat per la força expressiva de les imatges que expressen voluntat, esforç, tenacitat, resistència, superació, emoció, alegria i també tristesa o decepció dels esportistes això com l’entusiasme o la desil·lusió dels espectadors que encoratgen els seu ídols.

És l’ull amatent del fotògraf entusiasta que captant els moments decisius dels esportistes ens transmet d’una manera magistral aquestes imatges expressives i de gran qualitat artística.

Josep M. Casanoves Dolcet, AFIAP – EsFIAP, Comissari de les Biennals Fotosport