El Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus (CIMIR) és un equipament dedicat a la preservació, l’estudi i la difusió del patrimoni visual, tant documental com artístic. El CIMIR és una conseqüència de la trajectòria dels darrers 40 anys de l’Ajuntament de Reus dedicats a la protecció, recerca i difusió del patrimoni fotogràfic de la ciutat, vehiculat a través de la Fototeca Municipal de Reus.

Fototeca

La Fototeca Municipal no més s’entén com a fruit de l’impuls conjunt de l’Ajuntament i de l’Agrupació Fotogràfica de Reus, que en els darrers anys ha recollit més de 45.000 imatges, amb la col·laboració indispensable de les famílies, propietaris i col·leccionistes que han fet donació o cessió dels seus fons, així com dels fons aplegats a través de convocatòries com els Premis Reus.

Cinemateca

L’any 2006 l’Ajuntament de Reus fa un pas endavant amb el Centre de la Imatge Mas Iglesias i incorpora al seu àmbit de treball, a més de la Fototeca Municipal, la Cinemateca Antoni Martra i Badia que passa a ser l’altre gran pilar del CIMIR. La Cinemateca Antoni Martra Badia, batejada en honor d’un dels pioners del cinema amateur reusenc és un arxiu a través del qual es recuperen films antics de temàtica local. Les còpies d’aquestes pel·lícules es conserven al CIMIR i es posen a disposició d’investigadors i persones interessades en la seva visualització. Actualment disposa d’un catàleg de més de 2.500 pel·lícules.

Horari d'atenció al públicDe dimarts a divendres, de 10:00 h a 14:00 h. Consulta d'imatges i fons amb cita prèvia.

Centre de la Imatge Mas Iglesias (CIMIR)
Plaça Ramon Amigó, 1  (Parc de Mas Iglesias)
43204
Telf  977010665
cimir@reuscultura.cat