«Coses de Reus. Un viatge de la vila a la ciutat» és una exposició que ocupa la sala central Museu de Reus (espai de la plaça de la Llibertat), renovant-se periòdicament, amb  canvis i incorporació de peces del fons històric i etnogràfic del museu.

Es tracta d'un viatge amè i històric pel passat de la ciutat de Reus i com aquesta s'ha configurat físicament, no només en el desenvolupament urbà (muralles i eines d'accés als recursos naturals) sinó en diferents àmbits com el mercat i el comerç, l'oci, la sanitat, les fonts d'energia i la producció industrial. Tot fent referència a alguns dels edificis més representatius de la ciutat i d'altres que ja han desaparegut.

La mostra de peces vol ser una miscel·lània que engresqui el visitant i el faci partícip del redescobriment de la ciutat a través de l'exposició del Museu, una exposició que compta amb un nombre considerable d'elements que habitualment es conserven a les sales de reserva: productes com pedres d'antics edificis o monuments, estris de la vida quotidiana que ajuden a comprendre l'estil de vida de l'època, imatges que permeten il·lustrar el modus vivendi de fa anys, dovelles amb escuts d'edificis emblemàtics, la primera pedra del canal de Reus a Salou, el Jueu del Raval original, atuells de terrissa i un llarg etcètera. «Coses de Reus» vol ser un primer cop d’ull que motivi a aprofundir en el coneixement de la ciutat de Reus i la seva història. En aquest sentit, l’exposició comptarà amb un programa de visites guiades, tallers i altres activitats complementàries.

Aquesta exposició de llarga durada, juntament amb les sales permanents dedicades a l'art gòtic i a la sala d'artistes reusencs, a més de les etnogràfiques i "Ara toca festa", configuren una oferta atractiva per a la ciutadania reusenca i els visitants de fora vila que vulguin descobrir el passat i com s'ha configurat la ciutat fins als nostres dies.