quadresants
COL·LECCIONS

Etnografia i Història

Etnografia i Història

El Museu aplega importants col·leccions referents a diversos oficis i al món gremial de la ciutat, prou útil per explicar la vida econòmica i social de la ciutat en el passat, especialment pel que fa als segles XVIII i XIX. Són importants les col·leccions referents a:

  • Eines i estris, objectes devocionals, documentació escrita o gràfica, i mostres de les diferents produccions destacant el fons de ceràmica de reflex metàl·lic i terrissa popular dels antics obradors reusencs.
  • L’agricultura i la ramaderia; diversos oficis preindustrials (argenters, blanquers, basters, boters, espardenyers, ferrers, fusters, impresors i enquadernadors, llauners, teixidors...). 
  • Les creences i la religiositat; la vida social i festiva, i la vida domèstica. 
  • Una bona part d’aquestes col·leccions relatives a la societat preindustrial procedeixen de les poblacions de l’àmbit geogràfic del qual Reus sempre ha estat ciutat de referència, és a dir, comarques com el Baix Camp, el Priorat o la Ribera d’Ebre.
     

Peces a destacar

bacus

Teler, MR 382

bacus

Clau de volta de la Cartoixa del Tallat, MR 2562

bacus

Bombardeig Reus, MR 12416

On la puc visitar?

facana
Museu d’Art i Història

Museu d’Art i Història

El Museu d’Art i Història, del Museu de Reus, ocupa els baixos de l'edifici número 13 de la plaça de la Llibertat

Més informació sobre Museu d’Art i Història

Altres col·leccions

Visita virtualment el Museu de Reus

Descobreix el Museu de Reus amb aquesta Visita virtual 360°. Obrim virtualment les portes del museu per gaudir des de casa d’algunes obres d'art, col·leccions o exposicions i, fins i tot, endinsar-se al refugi de La Patacada. 

Ves a la visita virtual

virtual

Col·laboradors