Ajuntament de Reus
Imatge descriptiva de l'exposició 'I la festa continua!'
Exposició

I la festa continua!

Imatge descriptiva de l'exposició 'I la festa continua!'
Del 21 de juny de 2024 al 31 de desembre de 2025 Lloc: Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus

I la festa continua!

La Festa Major de Reus és una de les celebracions més emblemàtiques de la ciutat, que reflecteix la riquesa cultural i històrica de la comunitat. Aquesta exposició posa en relleu no només l'esplendor d'aquest esdeveniment, sinó també la importància de les fotografies com a fonts artístiques i documentals per preservar i comprendre el passat. 

Les fotografies, més enllà de ser una reproducció fidedigna de la realitat, són mitjans d'expressió artística amb profunds valors estètics i històrics, que capturen moments únics. Aquestes imatges no només documenten visualment, sinó que també actuen com a veritables testimonis i ofereixen una narrativa detallada de les transformacions que ha viscut la nostra societat.

El Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus juga un paper crucial en la conservació i difusió d'aquest llegat visual. Mitjançant la seva tasca, es preserven i estudien les fotografies que recullen tant el patrimoni material com l'immaterial de la ciutat. Aquestes imatges són essencials per a la comprensió profunda de les nostres tradicions, rituals i actes festius, com la Festa Major, i permet que gaudim i aprenguem de la nostra història. 

Aquesta exposició convida els visitants a mirar més enllà de la superfície, a descobrir les històries que cada fotografia amaga. Amb aquesta mostra, el Centre de la Imatge reafirma la seva missió de preservar i celebrar el patrimoni visual de la ciutat, i contribueix així a mantenir viva la memòria col·lectiva i la identitat cultural de Reus.

 

Comissariat:

calendar

Dades:

Del 21 de juny de 2024 al 31 de desembre de 2025


i la festa continua ...

Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus

El Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus (CIMIR) és un equipament dedicat a la preservació, l’estudi i la difusió del patrimoni visual, tant documental com artístic. El CIMIR és una conseqüència de la trajectòria dels darrers 40 anys de l’Ajuntament de Reus dedicats a la protecció, la recerca i la difusió del patrimoni fotogràfic de la ciutat, vehiculat a través de la Fototeca Municipal de Reus.

Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus

Altres exposicions

Consulta el nostre

ARXIU FOTOGRÀFIC

El Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus disposa d’un arxiu fotogràfic amb més de 800.000 fotografies, de les que en podeu consultar més de 45.000 clicant aquí.

Accedir a la fototeca
arxiu-foto

Col·laboradors