bank-phrom
27/03/2020

El Nen de les Oques glaçat: la mirada d'Estanis Pedrola

Avui la temperatura ens ha fet recordar aquesta imatge captada pel fotògraf reusenc Estanis Pedrola el 1951, ara fa setanta anys.

El grup escultòric conegut com el "Nen de les Oques", obra de l'artista Pere Vidiella (1893-1975),   és un dels espais que la càmera de Estanis Pedrola va capturar amb una mirada singular i atenta.

plat1627reus

Estanis Pedrola Marimon (1933-2009), tot seguint els passos del pare, va entrar a treballar com a aprenent a Fotografia Puig, on va aprendre a revelar les plaques dels fotògrafs afeccionats de l'època. Allí entraria en contacte amb artistes, intel·lectuals i científics. Especialment intensa va ser la seva relació amb el metge i prehistoriador Salvador Vilaseca, tal com demostren les múltiples fotografies d'excavacions i de materials arqueològics recuperats en les seves recerques.

La seva filla Cori Pedrola, continuadora de la galeria fotogràfica, va col·laborar en la recuperació de la seva obra, dipositada al Centre de la Imatge Mas Iglesias. Fotografies com la que us presentem, de temàtica reusenca, formen part dels fons patrimonials de l'Institut Municipal de Museus de Reus.

Fotografia: CIMIR/ Col·lecció AHAFR / E. Pedrola Marimon / Núm. reg. 025962.


Col·laboradors